Kansen in het onderwijs

Voor wie

Deze site is bestemd voor (aankomende) leraren binnen en buiten Flevoland die op zoek zijn naar werk-en scholingsmogelijkheden in Flevoland. Daarnaast is de website een informatiebron voor alle deelnemers aan het project Flevokans.

Kan ik gaan werken in het Voortgezet Onderwijs?

Uw vooropleiding is op HBO of WO niveau
Als u ergens wordt aangenomen - op basis van uw ervaring, vakkennis en geschiktheid - kunt u vaak meteen voor de klas. Meestal begint u met een deeltijd-aanstelling en volgt u tegelijkertijd een deeltijdstudie om uw lesbevoegdheid te halen. Hoe u dat doet, spreekt u af met de school waar u heeft gesolliciteerd. Bedenk wel dat de combinatie nieuwe baan en studeren vaak als zwaar ervaren wordt. 

U heeft een HAVO/VWO diploma.
U kunt de reguliere lerarenopleiding gaan volgen.

Wat kan Flevokans voor u doen?

• Tijdens een informatief gesprek kunnen we met elkaar uw kansen als docent binnen het voortgezet onderwijs onderzoeken. Maak een afspraak via info@flevokans.nl 

Zo'n gesprek duurt ongeveer één uur. Het eerste gedeelte is de belangstellende aan het woord om zijn motivatie en interesse toe te lichten.

Het tweede gedeelte wordt gebruikt om informatie te geven over de mogelijkheden en in het derde gedeelte wordt gekeken wat Flevokans eventueel kan betekenen en wat de belangstellende zelf dient te ondernemen.

• Uw CV kan worden opgenomen in het Flevokansbestand. Deelnemende scholen aan Flevokans kunnen bij het zoeken naar nieuwe docenten gebruik maken van dit bestand.

• Op de website van Flevokans www.flevokans.nl vindt u regelmatig vacatures in de regio Flevoland. Via het mail-antwoordformulier kunt u gemakkelijk solliciteren.

• Al uw vragen en opmerkingen kunt u sturen aan:info@flevokans.nl
Wij staan graag voor u klaar!