Opleiding & scholing

Hogeschool van Amsterdam

hva1

Switch naar het onderwijs
Als je een carrièreswitch naar het onderwijs overweegt, biedt de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een scala aan tweedegraads lerarenopleidingen in deeltijd. Dat kan best pittig zijn: je bent immers al druk met je werk, je gezin of je sociaal leven. De HvA heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van deeltijdopleidingen en kent de valkuilen die je daarbij tegen kunt komen. Door individuele studiebegeleiding en verschillende mogelijkheden voor verkorte trajecten helpen we onze deeltijdstudenten met het combineren van de studie met werk en privéleven. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn ? Download dan de brochure Intake deeltijdopleidingen hieronder of kijk op:
http://www.doo.hva.nl/content/doo/opleidingen/deeltijd/

Leraar worden met een kopopleiding van een jaar
Een interessante kans voor hbo-bachelors en wo-bachelors: word leraar! Als werken met jongeren je trekt, ben je met een afgeronde hbo- of wo-bacheloropleiding en een aanvullende kopopleiding op je plek in het onderwijs. Met een praktijkgerichte kopopleiding van een jaar is het mogelijk om in één jaar je tweedegraads bevoegdheid te halen. Scholen zijn op zoek naar mensen die enthousiasme voor hun vak willen overbrengen op jongeren. En de werkgelegenheid is in het onderwijs de komende jaren uitstekend. Download de brochure Kopopleiding hieronder of kijk op:
http://www.hva.nl/onderwijs-opvoeding/kopopleidingen.htm

Een logische carrièrestap
Als leraar in basis- of voortgezet onderwijs of pedagoog houd je van je vak en oefen je met plezier je beroep uit. Maar er komt een moment dat je méér wilt. Misschien wil je als eerstegraads leraar lesgeven in de bovenbouw of het hbo. Of je wilt je verder professionaliseren als leraar of pedagoog. Wat je carrièrewens ook is, je wilt graag je visie verbreden en je verdiepen in de ontwikkelingen binnen je vakgebied – of dat nou het onderwijs of het pedagogische werkterrein is. Als logische carrièrestap besluit je de titel Master of Education te gaan halen. Download de brochure Masters hieronder of kijk op:http://www.doo.hva.nl/content/doo/opleidingen/masters/